Gertrude Stein – en kort forklaring

Nu hvor hjemmesiden her er opkaldt efter Gertrude Stein, så vil det give en god mening at kort beskrive hvem hun egentlig var og hvorfor hun er så vigtig for den moderne kunst som hun er.
Kort fortalt, så blev Gertrude Stein født ind i en velhavende tysk-jødisk immigrantfamilie, hvor hendes far styrede sporvejsdriften i San Francisco. I løbet af hendes unge år studerede hun på en række forskellige skoler inden hun flyttede til Paris, hvor hendes kunstneriske karriere blev indledt. Det var her at hun i løbet af starten på det 20. århundrede markerede sig som kunstekspert. Hun havde en salon som havde mange indflydelsesrige kunstnere som besøgende, hvor blandt andet Ernest Hemingway og Henri Matisse, begge to som hun senere hen blev mentor for.

Gertrude Stein var kendt for sin rolle som mentor for mange af de store kunstnere og også for at have øje for at se deres talent. Dette kan man også se på den samling af kunst, som Gertrude Stein havde, hvilket der er er god gennemgang af her i følgende video hvor man i den grad får et indblik i det øje hun havde for at opdage kunst, som senere hen ville blive verdenskendt.

Med sin måde at anskue kunst og finde frem til de nye talenter var Gertrude Stein med til at forme udviklingen af den moderne kunst i det 20. århundrede og har den dag i dag en helt central rolle for hvordan vi anskuer den moderne kunstform.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *